Western Isles on its way to Keppel Verolme drydock

Western Isles on its way to Keppel Verolme drydock

Photo: Mark de Bruin

20 April 2017

Earlier this week the Western Isles FPSO (Sevan Marine) was offloaded from the Semi-submersible Heavy Transport Vessel Xin Guang Hua, owned by China’s Cosco Shipping, which arrived at the Port of Rotterdam on April 13 

Watch the video below made by Kees Torn:

and the video of TV Rijnmond:

Groot afzinkbaar schip voor het eerst in Rotterdam

In de Rotterdamse haven is donderdagochtend een bijzonder transport te zien. Een van de grootste afzinkbare schepen ter wereld doet voor het eerst de Maasstad aan.Een afzinkbaar schip is een transportschip dat deels onder water kan worden gezet.

De lading die wordt getransporteerd kan er dan makkelijk vanaf worden gesleept. En natuurlijk aan boord worden gebracht.Het grootste afzinkbare schip ter wereld is de Dockwise Vanguard van Boskalis uit Papendrecht. Dit schip is 275 meter lang en 79 meter lang, en was in 2014 voor het eerst in Rotterdam te zien.

De Xin Guang Hua heeft een lengte van 255 meter (bijna drie voetbalvelden) en een breedte van 68 meter.

Aan boord van het schip is de Western Isles. Dit platform van 32.000 ton wordt hier in twee dagen gelost.Het nieuwe schip uit Hong Kong ligt voor de kade aan paal 83 van het Calandkanaal aangemeerd, zegt het Havenbedrijf Rotterdam.


Liked this post?

Please, give the poster some credit for his/her efforts.

Comments

No comments, yet

{{item.nick}}{{item.tstamp|unixtime}}{{item.credit}}

{{item.content}}

Login

Add Comment